29 Ocak 2017 Pazar

MTA Hakında Bılgıler

mta, maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), 14 Haziran 1935`te 2804 sayılı özel kanunla kurulmuş, tüzel kişilik|tüzel kişiliği olan, özel hukuk hükümlerine tabi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı`na bağlı kamu iktisadi teşebbüsüdür. Kanun çıktığındaki ``Maden Tetkik ve Arama Enstitüsü``ydü, 1983 Aralık ayında bu isim Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü olarak değiştirildi. MTA, işletmeye uygun maden ve... 

Mta hakkında bilgiler

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA),    `te 2804 sayılı özel kanunla kurulmuş,   olan, özel hukuk hükümlerine tabi,  `na bağlı kamu iktisadi teşebbüsüdür. Kanun çıktığındaki ``Maden Tetkik ve Arama Enstitüsü``ydü,   Aralık ayında bu isim Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü olarak değiştirildi. 

MTA, işletmeye uygun   ve   alanları araştırmak, işletilen maden ocaklarının daha verimli çalışması için araştırmaları yürütmek,   ve  etüt ve laboratuvar incelemeleri yapmak,   sektörü için uzman ve teknik personel ve nitelikli işçi yetiştirmek gayesiyle kuruldu. 

MTA  `daki merkezinde bulunan genel müdür ve üç genel yardımcısı tarafından yönetilir. MTA`nın ana hizmet birimleri; Jeoloji Etüdleri, Jeofizik Etüdleri, Enerji Hammaddeleri Etüd ve Arama, Maden ve Etüd Arama,   Etüdleri, Maden Analizleri ve Teknolojisi Daire Başkanlıklarıdır. Kuruluşun taşra örgütü, 12 bölge müdürlüğünden meydana gelmiştir. 

Linkler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder